Filminspelning hos Fjällbacka flygklubb

En försommardag var Lars och Josefin (Jossan) ute på fältet vid Fjällbacka flygklubb. Jossan satt och läste igenom POH (Pilots operating handbook) för Cessnan Helge Kalle och passade på att fråga Lars lite om vad jobbet med att driva en flygplats går ut på.

Det enda man kan veta är att det aldrig blir som man tänkt sig, sa Lars. Man kan ha en massa inplanerat för dagen och när man sedan åker hem märker man att dagen inte alls blev som det var tänkt. Vad som helst kan hända. Precis då ringde Lars telefon. Ett filmbolag ville komma och spela in scener på och kring Fjällbacka flygfält…

Det visade sig att det var filmen Besten i Bullarsjön som planerades och att de ville ha med vår Helge Kalle i den. Efter lite kontakter fram och tillbaka så började inspelningarna. Filmteamet var ute och filmade tre dagar under sensommaren.

Den första dagen var det fotografering för promotion som stod på schemat och hangaren riggades upp med professionellt ljus och filmutrustning. Bilder togs i hangaren, utanför hangaren och när Jossan var ute på fältet och taxade runt. På några bilder fick även Lars och Jossan vara med på ett hörn.

Promotionbild för filminspelning på Fjällbacka flygklubb
Huvudrollsinnehavaren i filmen ihop med klubbens filmstjärnor

Dag två spelades diverse scener för filmen in. Vår Cessna SE-EHK var med i de flesta av dem. Det var hangarscener, scener med lastning av flygplan och taxning på fältet som filmteamet skapade.

Inspelningsdag nummer tre skulle ske på en lördag. Men vindens makter medförde att det var blåsigt som sjutton på fältet, så filmteamet fick planera om. Lördagens och söndagens schema växlades och istället blev det inspelning av flygscener vid Bullaresjön under söndagen, då det inte var fullt så hoppigt i luften som dagen innan.

Filmteamet i arbete

Nu väntar vi med spänning på denna film som skall vara färdig under hösten 2021. Det är tänkt att filmen skall visas på ett flertal ställen i Bohuslän, på biografer, men även på andra ställen som exempelvis hembygdsgårdar och liknande. Under tiden kan ni titta på trailern till filmen nedan. Filmteamet hoppas även på att filmen skall säljas på den utländska marknaden. Vi håller givetvis tummarna för att vår Helge Kalle även skall bli internationell kändis!

Vill ni se en liten förhandsvisning?

Döden i Bullarsjön – Trailer

En film som måste ses!

Här kan du läsa mer fakta om skådespelare etc.
https://www.imdb.com/title/tt12811354/

Ranrike studios som spelade in filmen hittar du här.
https://www.patreon.com/ranrikestudios