SE-EHK såld, klubben lever vidare!

SE-EHK har ägts av Lars Alsterqvist och nyttjats av Fjällbacka flygklubb. I slutet av 2023 bestämde sig Lars för att sälja Helge-Kalle och klubben fick förfrågan om vi ville köpa den. Den stora delen av producerade timmar var inom brandflyget och enbart ett mindre antal timmar producerades av klubbens piloter. Många av de aktiva piloterna i klubben är även med i andra flygklubbar och klubben bestämde därför för att inte ta över och köpa Helge-Kalle.

Vad blir det av klubben då? En flygklubb utan flygplan? Klubbens medlemmar tyckte ändå vi har så kul att klubben skulle leva vidare. Så nu blir klubbens inriktning istället att genomföra flygrelaterade events, som grillkvällar, fly-in samt flygrelaterade event eller resor. Vi håller fortfarande till på Fjällbacka flygfält. Det är inte heller omöjligt att det blir ett nytt flygplan i framtiden. 🙂

Helge-Kalle såldes till tre personer boendes i Bosnien. Så när det dåliga vintervädret släppte så flög dessa herrar hem Helge-Kalle till sitt nya hemland i Bosnien. En lång resa med flera etapper genom Europa var genomförd.

Helge-Kalle flyger över Alperna i början av 2024 till sitt nya hem i Bosnien.