Brandflyg och P4 Radio Väst

Torsdagen den 21 juli var det dags för flera premiärer. Vi hade besök av P4 Radio Väst som gjorde ett reportage om Fjällbacka flygklubb och brandflyget. Det var också dagen som vår medlem Christina Olsson hade sitt första brandflygspass som spanare.

Reportern Dan från P4 Radio Väst kom ut till oss och gjorde en bra intervju strax innan vi skulle upp på vår första brandflygsrunda för dagen.

Lyssna gärna på den här. Klicka på länken, starta programmet för den 21/7 och spela fram 2 timmar och 14 minuter så kommer du till reportaget.

https://sverigesradio.se/avsnitt/1978232

Christina Olsson ringer SOS
Christina Olsson ringer SOS och får en talgrupp

Vädret denna dag var disigt med låga molnbanker vid kustlinjen. Diset lättade lite dock lite över Dalsland och när vi var tillbaka på Fjällbacka igen, så hade det spruckit upp.

När det var dags för den andra rundan för dagen så blev det skarpt läge direkt. Strax efter att vi startat så kontaktade räddningstjänsten oss och vi blev dirigerade till Hunneberg för att övervaka en pågående brand på berget ovanför Västra Tunhems Kyrka. Räddningstjänsten hade gjort ett bra jobb och ganska snart såg vi att branden var släckt och eftersläckningsarbete pågick. Så efter att vi konstaterat att branden inte spridit sig genom att ”hoppa vidare”, så kunde vi lämna och bege oss tillbaka norrut mot Dalsland för att täcka av resten av slingan. När vi kört en slinga i Dalsland, så begav vi oss tillbaka till Fjällbacka. Vädret hade återigen börjat dra ihop sig där. Men det gick bra och vi hann att landa utan problem.

Så denna dag blev en premiär för Christina och nu är vi även kända från Radio!